Annabel Claeys - Coach

 

Ik ben 32 jaar en woon samen met mijn partner en lieve kater in het mooie Aarschot. 


Omdat ik hoogsensitief ben, ben ik al heel mijn leven op zoek gegaan naar dingen die het voor mij makkelijker maken om de dagelijkse stroom van overprikkeling te verwerken. Al op vroege leeftijd vond ik rust in kunst en het gezelschap van dieren wat ervoor gezorgd heeft dat ik het HSP-zijn op een positieve manier ervaar en het net versterkend werkt in mijn relatie met anderen en mezelf.
Kunst is in mijn ontwikkeling dan ook een heel grote rol gaan spelen. Na een opleiding beeldende kunsten aan de Hogeschool Sint-Lukas Brussel koos ik voor een opleiding tot beeldend therapeut aan de Provinciale Hogeschool Limburg. Ik wou de heilzame werking van beeldend werken doorgeven en kunnen inzetten in het begeleiden van personen in kwetsbare situaties.

In 2015 veranderde mijn leven echter drastisch; chronische pijn stak de kop op, ik moest het werken staken en mijn professionele ambities opbergen. Mijn lichaam verplichtte me om anders te gaan leven, om evenwicht te vinden en naar mijn grenzen te leren luisteren. Ik besloot vrijwilligerswerk te zoeken en kwam terecht bij VZW Ezelstal Demerhof. Daar ging een hele nieuwe wereld voor me open. Ik leerde er trainen met de ezels, ze verzorgen en adopteerde er het opvangezeltje Modest.  De ezels van Ezelstal Demerhof hielpen me in mijn rouw- en aanvaardingsproces  om mijn leven terug in balans te brengen.  Deze ervaring zette me ertoe aan anderen te willen begeleiden in hun zoektocht naar rust en evenwicht. 

Met mijn Bachelor in de beeldende kunsten en Bachelor-na-bachelor in de beeldende therapie op zak, ging ik op zoek naar mogelijkheden om ook de ezels in te zetten als medium bij het begeleiden van mensen in hun persoonlijk proces. Al snel kwam ik uit bij coaching met behulp van paarden. Het leek me logisch dat ik deze technieken ook kon inzetten met de ezels en in juli 2019 behaalde ik mijn postgraduaat "Coachen van mensen met behulp van paarden", via HorSense België.

Als coach is het mijn doel om je aan te moedigen de oplossingen en antwoorden te vinden die reeds in jezelf verscholen zitten en begeleid ik je om samen met de ezels en/of het beeldend medium antwoorden te vinden  op jouw levensvragen.

 


Ezelstal Demerhof

 

Op wandelafstand van het station van Aarschot ligt VZW Ezelstal Demerhof. Bij aankomst word je er begroet door 13 lieve ezels die er hun vaste thuis hebben.

Eigenares Geertrui Vanderweyden deelt er haar passie voor ezels met jong en oud. Zo kan je er bijvoorbeeld terecht voor een ontspannen wandeling met de ezels, verjaardagsfeestjes en ezelkampjes voor de kinderen, teambuildings, en nog zoveel meer.
Daarnaast zet zij zich ook in voor het welzijn van ezels in Vlaanderen en werkt ze samen met Ezelopvangcentrum Anegria om ezels zonder thuis terug aan een liefdevol gezin te helpen. Ook staat ze (toekomstige) ezeleigenaars bij om alles te weten te komen over het verzorgen van deze hartverwarmende dieren.

Neem zeker ook eens een kijkje op de website van Ezelstal Demerhof en ontdek het aanbod: