Wij maken gebruik van coachen met behulp van ezels en beeldend therapie als doeltreffende coachingsmethodieken. 

Je kan bij ons kiezen tussen één van deze methodieken of opteren voor een combinatie van beiden.

 

We starten steeds met een gratis kennismakingsgesprek waarbij we samen een coachingstraject afspreken, afgestemd op de doelen die jij wil bereiken.

 

 

Coachen met behulp van ezels

 

Op de locatie van VZW Ezelstal Demerhof kan je bij de komaan terecht voor Coaching met behulp van ezels.

 

De ezel is tijdens een sessie in zijn natuurlijke houding aanwezig en er wordt geen direct gedrag van hem verwacht. Hij weerspiegelt gedrag en gevoelens, reageert op het onbewuste en zal zich dus laten zien in de interactie met de situatie die op dat moment aan de orde is. De feedback die de ezel geeft is altijd puur, eerlijk, zonder oordeel of bijbedoelingen en speelt zich af in het NU.

 

De coach is procesbegeleider en gaat dat wat de ezel laat zien mee helpen zoeken en benoemen.

 

Door de spiegel die de ezel voorhoudt, levert deze coaching mooie, confronterende maar vooral waardevolle inzichten voor de gestelde coachingsvraag op.

 


Coachen met behulp van beeldende therapie

Sessies beeldende therapie zijn individueel en gaan evenals door op de locatie van VZW Ezelstal Demerhof.

Het doel van beeldende therapie is om een analogie te vormen tussen het persoonlijk proces en het beeldend proces. Dit wil zeggen dat de wijze van handelen binnen het beeldend medium een afspiegeling vormt van innerlijke processen.

De coach moedigt je aan om in het handelen op te gaan zonder daarover na te denken in het moment zelf. Hij blijft alert op de coachingvraag en observeert het handelen in het beeldend medium. Ook kan de coach interventies plegen in het medium om zo de mogelijkheid te creëren voor verandering. Na de activiteit wordt er gereflecteerd over de ervaring en wordt de analogie tussen beeldend proces en persoonlijk proces besproken.

 

Een beeldend proces visualiseert  de planning, het oplossen van problemen en het nemen van beslissingen en kan daarom een krachtig instrument zijn in het verwerven van inzicht in het eigen gedrag.


Combinatie coachen met behulp van ezels én beeldende therapie

 

Bij de komaan is het niet alleen een of/of verhaal. Zo kan je ook voor de unieke combinatie kiezen waar beide methodieken hand in hand gaan en elkaar versterken. 
Naargelang de coachingvraag wordt er gestart met een beeldende activiteit of een sessie met de ezel. Indien gestart wordt met een beeldende activiteit wordt de ervaring die tijdens het beeldend handelen is opgedaan verder uitgediept aan de hand van één of meerder oefeningen met  de ezel.
Bij het starten met de Ezel-als-Spiegel methode wordt het resultaat van de sessie via een beeldende activiteit gevisualiseerd en verankerd.

 

De combinatie van beide methodieken kan je nog sneller resultaat opleveren in de zoektocht naar balans en kan je zo dichter bij je levensdoel brengen.